ruchomy napis

truskawkowe delicje... wejdź do etykiety desery

niedziela, 3 marca 2013

Sos keczupowo - chrzanowy

/ Porcja dla 4 osób /
     
     Drugim z serii sosów na Święta Wielkanocne jest sos keczupowo-chrzanowy. To sos nie tylko dla fanów ostrych potraw.  Ładnie się prezentuje w sosjerce, nie jest pracochłonny. Od Was zależy jak będzie mocno ostry i gęsty. Gdy już go raz zrobisz, na pewno częściej zagości na stole...
Polecam!


Składniki:
  • 1/2 szklanki keczupu
  •  2 łyżeczki chrzanu
  •  1łyżka musztardy
  •  4łyżki jogurtu naturalnego
  •  cukier, sól, pieprz


Ponadto do przystrojenia:
  • szczypiorek, natka pietruszki, rzeżucha

Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przełożyć do sosjerki i udekorować wg uznania.
Podawać go do jajek na twardo, wędlin na zimno, mięsa gotowanego, drobiu, frytek.

Smacznego!




1 komentarz:

  1. Zrobiłam i wspaniale smakuje, szybko zniknął ze stołu. Musiałam robić drugą porcję. Potrawy na zdjęciach są jak "żywe" :)

    OdpowiedzUsuń