/ Porcja dla 4 osób /
Drugim
z serii sosów na Święta Wielkanocne jest sos keczupowo-chrzanowy.
To sos nie tylko dla fanów ostrych potraw. Ładnie się
prezentuje w sosjerce, nie jest pracochłonny. Od Was zależy jak
będzie mocno ostry i gęsty. Gdy już go raz zrobisz, na pewno
częściej zagości na stole...
Polecam!
Składniki:
- 1/2 szklanki keczupu
- 2 łyżeczki chrzanu
- 1łyżka musztardy
- 4łyżki jogurtu naturalnego
- cukier, sól, pieprz
Ponadto
do przystrojenia:
- szczypiorek, natka pietruszki, rzeżucha
Wszystkie składniki
wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Przełożyć do sosjerki i udekorować wg uznania.
Podawać go
do jajek na twardo, wędlin na zimno, mięsa gotowanego, drobiu,
frytek.
Smacznego!
Zrobiłam i wspaniale smakuje, szybko zniknął ze stołu. Musiałam robić drugą porcję. Potrawy na zdjęciach są jak "żywe" :)
OdpowiedzUsuń