/ porcja dla 4 osób /
Lekki,
puszysty... Pięknie wygląda w pucharkach. Wykonanie szybkie
i
proste. Lubię połączenie kremu, migdałów, kokosa i owoców, tu
idealnie pasują czarne porzeczki. Bardzo dobrze współgrałyby
jagody, ale niestety do lata jeszcze daleko....To jest po prostu pyszne :)
Polecam!
- 150 g czarnych porzeczek
- 50 g biszkoptów
- 150 g serka waniliowego homogenizowanego
- 150 ml śmietany kremówki
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g migdałów w słupkach
- 2 łyżki likieru kokosowego
Ponadto
do dekoracji:
- 4 łyżeczki czarnych porzeczek
- 2 łyżeczki wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki migdałów w słupkach lub płatkach
Porzeczki
umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć do pucharków.
Biszkopty drobno pokruszyć, wrzucić do miseczki. Słupki migdałowe
uprażyć na patelni. Dodać do biszkoptów. Wymieszać. Posypać
porzeczki.
Serek
waniliowy wymieszać z wiórkami kokosowymi i likierem. Śmietanę
ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do serka.
Gotowy krem rozłożyć do pucharków. Udekorować.
Gotowy krem rozłożyć do pucharków. Udekorować.
Do
deseru można użyć inne owoce. Mogą być mrożone.
Smacznego!
Bardzo apetycznie wyglada ten deser :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
OdpowiedzUsuń