/porcja dla 4 osób/
I już po
Świętach Wielkanocnych.... Chcę podziękować za przesłane
życzenia :).
W
dalszym ciągu będę przedstawiać przepisy na potrawy, które można
robić na co dzień i na święta. Dzisiaj podaję łatwy przepis na
sos chrzanowy. Jest wyśmienity, ponadto lekki i puszysty. Można
podawać go do jajek, wędlin
i mięs na zimno.
i mięs na zimno.
Polecam!
Składniki:
- 5 łyżek tartego chrzanu
- 3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- cukier
Ponadto do
przystrojenia:
- koperek
- rzeżucha
Chrzan połączyć z jogurtem i majonezem. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz