ruchomy napis

truskawkowe delicje... wejdź do etykiety desery

środa, 3 kwietnia 2013

Sos chrzanowy

/porcja dla 4 osób/

 

      I już po Świętach Wielkanocnych.... Chcę podziękować za przesłane życzenia :).
W dalszym ciągu będę przedstawiać przepisy na potrawy, które można robić na co dzień i na święta. Dzisiaj podaję łatwy przepis na sos chrzanowy. Jest wyśmienity, ponadto lekki i puszysty. Można podawać go do jajek, wędlin 
i mięs na zimno.
Polecam!

Składniki:

  • 5 łyżek tartego chrzanu
  • 3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • cukier


Ponadto do przystrojenia:

  • koperek
  •  rzeżucha

Chrzan połączyć z jogurtem i majonezem. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.

Smacznego!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz