/ porcja dla 4 osób /
Sałatka szybka i
prosta do zrobienia, a ponadto wykwintna. Jest lekka
i wytrawna.
Pysznie smakuje. Może być jako jedno z dań na uroczystą kolację,
gdyż można przygotować ją wcześniej. Sałatkę przyprawiam solą
morską, lepiej wydobywa smak paluszków...
Polecam!
Składniki:
- 200 g paluszków krabowych
- 100 g makaronu ryżowego nitki
- 1 ogórek wężowy
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Makaron ryżowy przygotować według przepisu na
opakowaniu. Odcedzić. Pozostawić do ostygnięcia lub przelać
zimną wodą. Pokroić nitki na długość
5-6 cm.
5-6 cm.
Paluszki krabowe lekko rozmrozić. Pokroić na plasterki
o grubości ok. 1 cm.
Ogórek obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Koperek posiekać.
Majonez połączyć z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć wszystkie składniki i wymieszać.
Sałatkę wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Przed podaniem udekorować gałązką koperku.
Majonez połączyć z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć wszystkie składniki i wymieszać.
Sałatkę wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Przed podaniem udekorować gałązką koperku.
Smacznego!
Właśnie szukałam przepisu na sałatkę. Zrobiłam ją i jest pyszna. Polecam :D
OdpowiedzUsuń